Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velice dobrý článek. Okamžitě na Vás najeli v diskuzi dohledoví aktivisté (Pavel Dvořák a spol.) kteří usilují o tu jedinou, správnou Sorosem a EU posvěcenou pravdu

0 0
možnosti
Foto

Jde o to, o jakou pravdu jde. Některá pravda je vysoce vlastenecká, jiná zase silně protistátní.

A k Vaší otázce? Václav Klaus by řekl, že je to špatně položená otázka. ;-D

0 0
možnosti

A to bylo to, co řekli i Rusové, když byli obviněni z otravy Skripala na základě tvrzení, že takovou látku umí vyrobit jedině v Rusku. A tak ruská strana poukázala na to, že to umí i některé další státy.

Zdroj: https://matuszek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666040

Pokud jsem četl dobře snad ve všech médiích, tak Rusko řeklo, že se v Česku Novičok vyvíjel a vyráběl. A to je úplně něco jiného, než co tvrdíte vy a pro co stavíte Zemana na piedestal.

Ono i pokrucovat pravdu je vlastně lež. Jako třeba tvrzení Zemana, že proti protestujícím lidem za komoušů byli nasazování milicionáři důchodci, kteří se je snažili jen dobrácky vytlačit z prostoru.

4 6
možnosti

Která všechna média jste jako četl? V oficiálním prohlášeni, které bylo v televizi v originále se hovořilo pouze o tom , že jsou i jiné státy schopné tuto latku vyrobit a mimo jiné byla jmenována i Česká republika.

To, že to naše média a politici překroutili, je už jiná písnička.

8 0
možnosti

Jak by asi na tento dotaz odpověděl diplomat, politik, kněz,voják a další subjekty, no zdánlivě jednoduchý dotaz pane NOVÁK;-D;-D;-D

1 0
možnosti

To skutečně není tak jednoduchá otázka.

Základní definice říká, že tvrzení je pravdivé, když se shoduje se skutečností (realitou). Problém ale je, že ne vždy víme, jaká je skutečnost. Čím složitější realitu tvrzení hodnotí, tím je jeho pravdivost méně jistá.

V matematice se pravdivost ověřuje důkazem, to je postupem, při kterém se na základě pravdivých tvrzení a platných operací dojde k tvrzení, o kterém se dosud nevědělo, zda je pravdivé.

Ve fyzice se platnost tvrzení ověřuje experimenty. Pokud je výsledek experimentu ve shodě z teorií, je teorie považovaná za pravdivou. Původní teorie obvykle popisovaný jev zjednodušují a tak se stává, že jednoduché počáteční experimenty teorii potvrzují, kdežto další, promyšlenější, ji vyvracejí. Věda se vyvíjí tak, že teorie výsledkům nových pokusů i náhodně zjištěným poznatkům přizpůsobuje.

V každodenním životě je to podobné. Jsou tvrzení, která lze relativně snadno dokázat jiná zůstanou vždy jen více méně pravdivá.

Např. tvrzení, že někdo něco vyrobil je ověřitelné relativně snadno. Řemeslníka se můžeme zeptat, jestli nějakou věc vyrobil, zločinec ale svůj čin obvykle zapře, proto se musí pravdivost obvinění pracně dokazovat.

Velmi těžko verifikovatelné bývají ekonomické teorie. Popisují reakce velkého množství lidí na zásahy do jejich života, ať už způsobem financování nebo zákony. Ty reakce ale obvykle skutečnost změní, takže je nutno vymyslet novou teorii, která by na změněnou skutečnost reagovala.

Nejsložitější je hledání pravdy v tvrzení sdělovacích prostředků, ať už jde o sdělovací prostředky oficiální, nebo alternativní. Jejich autoři je podvědomě a velmi často i vědomě upravují tak, aby získali výhodu pro sebe či svého zaměstnavatele (chlebodárce). Pokud to dělají vědomě, pak lžou. Moravcova otázka dokazuje, že to dělá vědomě.

Při posuzování nějakého těžko ověřitelného obvinění velmi pomáhá otázka: Co by z toho obviněný měl?

3 0
možnosti

Když se někdo moc ohání pravdou, vždycky mě napadne: co to je to pravda? Co tím dotyčný myslí? Myslí shodu výroku s fakty, nebo to, že realita je jiná, než se mu jeví? Dušan Tříska, slavný to ekonom, říká v Reflexu zajímavou pravdu: ČR není otevřená ekonomika, ČR je spolková republika Německa, z Eu bychom měli vystoupit, protože v ní budeme vždycky chudí a neschopní, úspěšnější konkurenti z nás odsávají zisky a nikdy s tím nepřestanou atd apod. Je to pravda? Jak vidno, s pravdou - jako interpretací reality - to není jednoduché, hlavně proto, že nikdo neví, co by se stalo, kdyby czexit. Tříska taky říká, že Rusko je pořád náš nepřítel - je to pravda? No jak myslíte. Třeba budoucnost napoví.

3 0
možnosti

To co říká Dušan Tříska je jen NÁZOR.

Nesměšujme PRAVDU a NÁZOR.

A nevydávejmě osobní NÁZOR kohokoli za prokázanou PRAVDU.

7 0
možnosti

;-D;-D :"Mluvit pravdu chce často odvahu, a v naší historii nechybí osobnosti, které takovou odvahu měly. Vzpomeňme jenom Jana Husa. Osobně jsem velmi rád, že nám i v současnosti takové osobnosti nechybí. Tím spíše, že jde o lidmi zvoleného prezidenta" tak to je perla R^R^;-D

7 3
možnosti

Je vidět že trolové ve službě nespí.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS